"Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате"
"Играем с живота на 7 милиона българи — трябва зряло да се постъпва"
"Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието."
"Най-много са виновни чорбаджиите."
"Сто и петдесет лири ли ви са по-мили, или вечен живот."
"За враговете на демокрацията и републиката — смърт!"
"Не си народен: виждаш народното зло и не го казваш"
"С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите"
"Васил Левски".

сряда, 28 март 2012 г.

Подготовка за анестезия


Подготовка за анестезияПри обща упойка организмът губи способността си да задържа храната в стомаха и да не допуска попадането й в дихателните пътища. Затова е важно да следвате инструкциите на вашия лекар колко време преди анестезията да спрете приема на храна и течности. В повечето случаи трябва да сте гладували 6 часа преди упойката.
Вашият лекар може да ви предпише прием на определени лекарства с минимално количество вода преди процедурата. Може да се наложи да избягвате приема на други медикаменти, като аспирин например, 1 седмица преди упойката. Някои витамини и билки също могат да повляят на способността на кръвта да се съсирва нормално и е необходимо да обсъдите приема им с лекаря.
При диабет е необходимо лекарят да измени лечението ви за периода на гладуване. Обикновено не се вземат орални антидиабетни препарати сутринта преди операцията,  а ако сте на инсулин – дозата му се намалява.
Преди анестезията специалистът ще ви разпита за миналите и придружаващи заболявания, за назначени от лекар медикаменти, хранителни добавки, билки или други препарати, които приемате; за алергии, за предишните анестезии, ако сте имали такива. Информацията, която ще дадете на анестезиолога, ще му помогне да избере най-добрите и най-безопасни медикаменти във вашия случай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар