"Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате"
"Играем с живота на 7 милиона българи — трябва зряло да се постъпва"
"Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието."
"Най-много са виновни чорбаджиите."
"Сто и петдесет лири ли ви са по-мили, или вечен живот."
"За враговете на демокрацията и републиката — смърт!"
"Не си народен: виждаш народното зло и не го казваш"
"С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите"
"Васил Левски".

четвъртък, 17 януари 2013 г.

Волен Сидеров: 500 лева пенсия и 1000 лева заплата са реални и приложими.

 14 Януари 2013г.       
АТАКА
 Предложенията на АТАКА за промени в Изборния кодекс са сериозна гаранция за честни избори. Това обяви в неделя пред „Хоризонт” лидерът на националистите Волен Сидеров. В дискусията участва и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. „Предложенията на АТАКА 500 лева пенсия и 1000 лева заплата са реални и приложими. За да бъде българинът адекватен европеец, заплатата му трябва да е поне 1000 лева. Затова и цената на труда е изключително подценяван въпрос в България. Даже имаше един министър-председател, Иван Костов, който рекламираше страната ни с думите: елате тук, работната ръка е изключително евтина. Ние може така да рекламираш държавата си, не може да държиш хората като ниско платени работници че и да се хвалиш с това”, коментира темата с доходите Сидеров. „Напротив, трябва да се погрижиш хората да са добре платени, вместо да бягат като прислужници зад граница”, отсече лидерът на АТАКА. По думите му затова и патриотите искат да излезем от този т.нар. колониален модел – всички печеливши сектори са в ръцете на малцина избрани. „Най-вече чужди, даже държавни фирми се разпореждат у нас, например в ЕРП-тата ни”, аргументира се Сидеров.
Частните компании пък дори не са реални инвеститори, а просто използват евтината работна ръка, защото в техните държави трябва да плащат 2000 евро заплата, тук плащат 200 евро, 10 пъти по-малко, отсече лидерът на АТАКА. „България не използва правилно ресурсите си – имаме злато за стотици милиарди, но сме оставили златото на чужда фирма срещу 1,5% концесионна такса. Затова АТАКА категорично ще настоява за преразглеждане на тези концесионни такси и тяхното прекратяване”, обяви пред „Хоризонт” Сидеров. Това е сектор, който може чувствително да повиши доходи на българите. „Като добавим съкращаване на държавната администрация, което ГЕРБ обеща, но не направи, като добавим и други сектори, които не се развиват, получаваме пълната картина на причините за обедняването ни”, поясни Волен Сидеров. По думите му оправданието е винаги световната финансова и  икономическа криза. „Но нека ви напомня, че китайският йероглиф за „криза” означава и „възможност”. Нека се опитаме да направим нещо, за което съм призовавал ГЕРБ много пъти в този парламент. Предупредих ги, че ако продължават по инерция колониалната политика, няма да свършат добре нещата”, подчерта лидерът на националистите.
Опонентът от ГЕРБ Димитър Главчев цитира доклад на  GRECO – Групата държави против корупцията, според който е необходимо всички партии у нас да могат да правят предизборна кампания в БНР и БНТ безплатно. „Това е предложение и на АТАКА – в държавните медии кампаниите да вървят безплатно, за да чуят хората за какви идеи работят различните партии. Така е във Франция, например”, припомни Сидеров. И посочи основния аргумент за това: в един момент достъп до големите медии имат само онези партии, които разполагат с много пари. Което пък поставя в неравностойно положение по-малките партии. Димитър Главчев от ГЕРБ призна, че този проблем съществува. На въпрос от водещия Величко Конакчиев на кои промени в Изборния кодекс най-много държи АТАКА, Волен Сидеров отговори: „На тези, които дават контрол върху случващото се на изборите. Една от тях е слагане на скенери в изборните урни, което е световна практика. Става дума за скенер, през който минава бюлетината и веднага се отчита глас за коя партия е. Т.е., има база при броенето на ръка. Другата промяна – в „Информационно обслужване” АД, държавната фирма, която обработва крайните резултати, да има някакъв вид обществен борд. Именно защото е държавна фирма, която се контролира от правителството. Там трябва да има присъствие от всички заинтересовани политически сили и непартийни организации. Друго предложение на АТАКА е самото броене на бюлетините да става пред камери, за да си помислят онези, които искат да манипулират броенето в секционните избирателни комисии. Тези наши предложения, ако се приемат, ще са сериозна гаранция за честни избори”, категоричен бе Волен Сидеров. За 2103 г. националистът пожела хората да са по-добре информирани за това коя партия какво точно иска. „В момента няма сериозно състезание на идеи. Призовавам вече много пъти към това. Ето, ГЕРБ претендира за още един мандат. Нека да покаже сериозна план-програма за действие”, поиска лидерът на АТАКА. По думите му така трябва да постъпят всички партии, които искат да влязат в парламента. „Нека се съди по идеите, а не по признаци като симпатия-антипатия. Това е моето предложение, за което давам пример”, отсече националистът.

Източник: www.ataka.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар