"Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате"
"Играем с живота на 7 милиона българи — трябва зряло да се постъпва"
"Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието."
"Най-много са виновни чорбаджиите."
"Сто и петдесет лири ли ви са по-мили, или вечен живот."
"За враговете на демокрацията и републиката — смърт!"
"Не си народен: виждаш народното зло и не го казваш"
"С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите"
"Васил Левски".

неделя, 8 юли 2012 г.

Ел. цената пада, ако има "Белене" BNews.bg

"Ние трябва да изберем дали сме народ, или сме стадо"


Ел. цената пада, ако има "Белене"
 20 дни преди крайния срок социалистите успяха да съберат малко над 310 хил. подписа за референдум за бъдещето на АЕЦ "Белене", съобщи соцлидерът Станишев, който отиде да агитира столичани в Драгалевци и Младост. Соцлидерът предупреди хората, че ако няма втора атомна централа, токът още ще расте.


Над 310 000 подписа събра БСП двайсетина дни преди финалния срок, когато рекапитулацията трябва да е минимум 500 хил.,
за да бъде задължена парламентарната шефка Цецка Цачева от закона да свика референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".
Бройката събрани подписи оповести лидерът на социалистите Сергей Станишев, който отиде в столичните квартали Драгалевци и Младост, за да даде тласък на подписката. Станишев лично се озова в двата столични района, за да агитира столичани да се подписват за референдума.
Лидерът на соцпартията предупреди хората, че 13-процентното увеличение на тока от 1 юли няма да е последното, ако не се възобнови проектът за втора атомна.
Именно през строежа на АЕЦ "Белене" минава едно намаление на цените на електричеството, смята Станишев.
Той призна, че е оптимист, че левицата ще успее да събере необходимите половин милион подписи за насрочване на референдум.
Припомняме, че темпото бе наваксано едва през последните дни, през юни социалистите бяха събрали между 150 и 180 хил. подписи. И успоредно с пунктовете из градовете стартираха и кампания "от врата на врата".

"Ние трябва да изберем дали сме народ, или сме стадо и каквото ни направят, ще го приемем мълчаливо. Сега за първи път от 23 години има реален шанс, защото има закон, който регламентира така, че ако се съберат 500 000 валидни подписа, правителството не може да каже "не" и да няма референдум.", заяви лидерът на БСП.
Станишев подчерта, че агитира за референдум, а не за АЕЦ "Белене":
"Всички ние имаме възможност да предизвикаме да има реална дискусия и всеки да се определи и по съвест, да бъде обективно информиран, да чуе различните гледни точки, защото ние не призоваваме подписвайте се за "Белене", а подписвайте се за референдум."
"Моето мнение е, че

 подписката е безплатно социологическо проучване за БСП.

Странно е да караш стотиции хора да се подписват, след като е можело още е периода 2007 - 2009 г. да се сложи един-единствен подпис и проектът да тръгне, заяви министърът на икономиката Делян Добрев в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7 и провидя в акцията на левицата елементи от предизборната й кампания.
В съседство на подписката за "Белене" тече успоредна, също за референдум, но за "Софийска вода", подета от ВМРО.
Двете партии си помагат взаимно за събирането на подписи за техните каузи.
От ВМРО са събрали досега 20 хил. подписа срещу "спекулативната политика на "Софийска вода". За местен референдум на войводите им стигат 100 хил. подписа, а ако хората кажат "да" на допитването, договорът с фирмата трябва да бъде развален, припомни зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар